Friday, January 1, 2010

tahun baru??

(Sumber dari Buletin Utama)
mcm2 cerita tahun baru..

Kt Selangor je, mlm tadi 52 pasangan y di tangkap basah...
Dari beribu2 y basah jugak tapi x ditangkap..
12 org ditahan sbb minum minuman keras..
dari beribu2 y minum jgk smpi keras tapi x ditangkap..
tu sume dlm OPS Maksiat anjuran Jabatan Agama..
tapi "OPS tahun baru" anjuran "org2 y ada agama"...



Malam tadi jgk ade ceramah cerapan kt masjid negara..
1500 hadirin y dtg..
Kt dataran merdeka, 20 000 y dh berkumpul since kul 8 (err,xmaghrib ke korg??)
kt Bukit Bintang, dkt 5000 org kumpul since kul 6..
ala,xbnyk beza pn kan 20 k ,5k dgn 1500..??



cerita mlm tahun baru aku plk?
besday 2 org penting dlm idop aku, Bro (lecturer aku ) and asma' (mmber bek aku)...
berjalan dgn rumate aku y nk blah ke Bangkok utk intern kt sane...
4 misi tercapai..

1. Tgk AVATAR.. SUPERB!!aku admire Toruk Makto..kewl!!


2. Makan nasi Vanggey..mcm bese..xperlu nk komen lebey..MANTAP!!

3. Men bowling..even score aku just 60 something..tapi aku dpt strike on last throw..deal dgn rumet aku,ktrg stuju spe strike dlu die ensem..ha3..So, aku ensem!!even die score dkt 100..tpi still aku HENSEM..!!

4. Char Kuew Teow Dataran Ipoh..perfect ending!!thats all i want to say..




as usual,org berlumba2 nk dtg dgn azam baru..which is good for 'em..
ade mmber aku y azam nk 'eratkan' kasih syg dgn pasangan y masing2...
ustaz aku nk kawen tahun nie..
ade y nk kruskan badan (ehem2)...ha3..
tapi, mlm tahun baru pny rating tetap xberubah..
'basah2', mabuk n clubbing tetap jadi agenda utama..
air kencing setan ttp jadi teh tarik utk manusia2 y ade kalimah Allah kt dahi...


aku terbaca satu blog ni n author come out dgn tagline nie..
"Azam Tahun Baru Aku..1Malaysia, 1 Syurga"
ahakz!!NICE ONE BRO!!!

“Syurga tidak pernah dihias sebagaimana ia dihias bagi ummat ini. Namun anda tidak melihat seorang pun yang merinduinya” -al-Fudhail bin ‘Iyadh-

10 comments:

mohd tony saidi said...

Char Kuew Teow tu nampak sedap banget..

RuGGers |8| said...

ha3..sok blh r amek jd main course mase makan beradat sok..

amirulhazwan said...

bapak ah super car kuew teow!

RuGGers |8| said...

lu cuti lu turun UTP..its on me!bawak cermin ko skali..

Norashikin Abdullah said...

a,aa btol2 char kuew teow..yg mnrik...
slmat thun baru masehi

Yanne said...

thanx for the update.. akak tak bace pun paper2 taun baru ni.. takut deekkk... dh agak dah brite2 camtu sume kuaa... huhu..

RuGGers |8| said...

ikin:slamat2 jgk..nak rase meh trun ipoh..

kak: tgk blog akk bnyk attend wedding..orgnye ble lagi??he3

dinie syafira (; said...

selamat tahun baru jugak. kuew tiow mmg nmpk menyelerakan. kt mne tu?

RuGGers |8| said...

tu gmbr internet..tapi ade je y serupe kt ipoh nie..meh3

S.tia Aisar said...

new year tido je lagi brfaedah kan?Hahaha

Post a Comment

suara dan kata2