Wednesday, August 26, 2009

Mesia Oh Mesia


hmm..br td ak bc report pasal kemenangan pas kt permatang pasir baru2 nie..election tu involve one on one battle between Salleh Man(PAS) and Rohaizat Othman(BN) mcm kt dlm gmbr..
ak xkesah la sape pn y mng(anyway,congr8 PAS) tp ak tertarik dgn satu artikel dr bhonline y ak bc.. "boleh menang jika calon bersih"...tu la ayat Dato Khoo Kay Kim,tokoh akademik mesia..ni referring kat report mmbr si rohaizat ni berkenaan corruption y die buat mase same2 berniaga dulu(y ak xtau kesahihannye)..ak xd la really into this politician field tp ttbe rs nk menulis kali ni..persoalan nye tol ke kali ni je calon xbersih??well,i believe sume org nmpk keserabutan dgn percaturan politik malaysia ni kan??ak xlme lg blh mengundi..so,i believe that its my responsibility to get know this kind of thing so ak xslh plih pemimpin nnti..isu Nik Aziz dan kelayakan masuk syurga nye y mengundang kritikan ahli2 agama mesia..isu altantuya dan politik mesia(not mentioning any politician name)..personal atttack mase DUN Manek Urai..ish,klu nk list bnyk lg kot..

itu xkire lg politician2 y bercakap2 mengomen komen politician y len..tu y smpi abeh peniage2 kt jln tunku abd rahman rugi besar(poor them)..We all know that Dato' Seri Najib come out dgn 1Malaysia..same goes dgnPak Lah (Islam Hadhari),Che Det (Wawasan 2020),Tun Razak(DEB) and Tun Hussein(kemajuan pertahanan) and i believe all of us can measure the effectiveness of these vision and mission right??lets imagine the impact of these things if there is no such thing as corruption and etc ..dahsyat ek??wel,lets see how 1Malaysia doing..is it going to be well??or sme jgk mcm nasib islam hadhari(or should it be Islam hari-hari??) y disifatkan ramai pihak sbg gagal utk membersihkan jiwa2 politik ni??sme2 kite doakan..amin3

ak masih lg menanti saat di mana politik Malaysia dpt jd cm time zaman Rasulullah where he alone can come out with good political system which combine all the race in Mecca at that time..same jgk cm Mesia ni,ad india,cina,melayu n dll..cume pengamalan politik kt cni mungkin ade sesetengah aspek y org2 besar kite terlepas pndg..penglibatan org2 bawahan mereka dgn penyalah gunaan itu dan ini,sume tu dh jd typical dgn politik mesia..

smpi bile kite warga muda mudi y kte org2 ni pewaris tunggak mesia dpt tgk bnde2 nie??atau ia xlbh hnye dr sekadar harapan y xkn dtg??sme2 kte doakan kemakmuran dan kerukunan mesia..amin3

3 comments:

pESAwah said...

wah ini bole masok blog terjah ini.. pabila kekuasaan itu lebih dipandang dari keagamaan, itu lah impaknya. tiada keyakinan dalam agama I suppose. seperti kite tahu yg mane2 masalah2 pon bile pusing2 balik solution dia mesti ada kaitan with agama. hehs. Renung2 kan dan samat merenung~

aaaa said...

Nampaknya rakyat masih memilih parti pembangkang walaupun usaha BN tidak henti-henti untuk menjatuhkan PR.

~ visited from IMCurtain

RuGGers |8| said...

pesawah::tol2,mmg tu r hakikat nye skrg..

aaaa: tu la salahnye jiwa2 politik nie..xabes2 menjatuhkan satu sme lain..sudahnye,rakyat jd mngse..kan bgus klu semua sepakat..nme je 1Malaysia..haih2..

Post a Comment

suara dan kata2