Wednesday, November 18, 2009

sejenak memikir



lately ni bnyk sgt aku bc album2 teman2 di fesbuk..
tajuk albumnya *bersama isteri tercinta*
padahal xkawen lagi pun..
bila di tanya dh kawen ke??
jawapan nye "insyaAllah klu xd pape aral melintang"..
hahaaa...xubah macam luncai dgn labu2nya..
tgh2 ak browse2 blog, terjumpe gmbr nie...
aku rs tenang je tgk gmbr nie..
so utk tatapan aku dan sume y snggh blog aku nie...

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat di bahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita mengharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan



rudy ade pantun utk wanita2,
sume bnde mmg sedap mase tgh bercinta,
tapi jgn besok bile dh terkena,
ha,baru ade akal nk cari kitab agama...

selamat beramal!!till next post..

11 comments:

~KaZuHiMe~ said...

long~
nak kawen~~~~~

mwahahahahhaha~

RuGGers |8| said...

ha3..sila2

i.Z.z.A.t.Y said...

haaa.ku da agk daa.de blom kawennnnn..sape mndai2 kata dah tuuu??

RuGGers |8| said...

ko usya fesbuk tu nnti tau le..not mentioning any names..he3

amirulhazwan said...

masyarakat~

BIB'AH+_+ said...

oppa!!!! jgn nk ngade pk sal kahwen lak eh!!! kang de yg kena kang...(penguasaan sailormoon)..+_+

pESAwah said...

oppa?unni? yeye, angguk2 kate rudy~

RuGGers |8| said...

bibah: dulik hape haku..wakaka

dd: dak2 d,ikutkan aje..ha3

sYeNgEt ke senget?? said...

hohohoho nice post nice post

Ganu Standoff10 said...

aku macam tau je sape rodi even ko x mention any name..haha..aku terkejut gak ingtkan btol2 dah kawen..

wei..nak amik gmbr tu..cam smart je

RuGGers |8| said...

ha3..bagus ganu..but ganu standoff??simpan lagi ke hajat nk men bang??ha3..gmbr mane?

Post a Comment

suara dan kata2