Sunday, October 18, 2009

ibuku???kekasihku???


Bila seronok, kita cari....pasangan
Bila sedih, kita cari....Mak
Bila berjaya, kita ceritakan pada....pasangan
Bila gagal, kita ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, kitapeluk erat....pasangan
Bila berduka, kita peluk erat....Emak
Bila nak bercuti, kita bawa....pasangan
Bila sibuk, kita hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine..kita bagi hadiah pada pasangan
Bila sambut hari ibu...kita cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. kita ingat pasangan
Selalu.. Mak ingat kat kita
Bila-bila.. . kita akan talipon pasangan
Entah bila... kita nak talipon Mak
Selalu...kita belikan hadiah untuk pasangan
Entah bila...kita nak belikan hadiah untuk Emak
Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk Mak? Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

alo kawan, mak kot!!awek lu beli hadiah ratus, mak lu duit sket pn xbg??skali org tua tu hantar bill jg lu kecik2 dlu,menggelupur lu nk bayar..

Tapi kalau Mak dh xde....... ...
Baru ade akal nk nangis igt mak

Berapa ramai yang nak suap ibunya....???
berapa ramai yang sanggup cuci muntah ibunya.....???
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....???
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya......???
berapa ramai yang sanggup buang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....???
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....???
berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......???
berapa ramai pulak yang menangis macam sampah sebab dok nyesal xsempat buat baik kt ibu coz ibu mati awal???

ak pn xsure r sejauh mane aku sanggup wat bnde2 y aku tulis kt atas ni tp one thing y ak tau syurga ak bawah tapak kaki orang tua y bernama IBU nie..so, tuhan pn ckp nk dpt syurga bkn sng kan??klu agak2 nk jg ibu pn payah, syurga tu lu buleh wat xnmpk je r..

psst..post ni apply utk sume anak y ade ibu,mama,mummy,mak,umi and ape saje la panggilan2 utk kaum hawa nie..


8 comments:

ARe-TEh said...

Insya allah
sayang mak saya
and sayang ayah saya
(start crying..hu2 *_*)

RuGGers |8| said...

amin..itulah harapan ayah bonda..he3

BIB'AH+_+ said...

oppa..

insyaALLAH..
sayang mama3x lebih..
sayang abah 2x lebih...
sayang atuk..2/1 lebih dr ****(airmata bgng)

minta izin..
nak link kat this post..+_+

RuGGers |8| said...

link ape ek y bibah nk??

BIB'AH+_+ said...

nak link through my post..
boleh eh...
i'l b using ur blog url...

RuGGers |8| said...

owh..sila2..percuma je tanpa bayaran..n_n

TheCOMOT said...

yewpp..betol2! skunx i ada mama ja..harta dunia i..hmm..

*start touching..deep inside...(-.-)

RuGGers |8| said...

sabar ye fatin..setiap kedukaan ade kebahagiaan y menanti..sy doakan kebahagiaan awak..amin.. n_n

Post a Comment

suara dan kata2