Friday, October 16, 2009

PAPADOM vs PAPA-Dom



Juz coming back from "Man's Night"..This is my first time i got a chance to hang out with my fellas since early of the semester..we watched movie, out to vanggey, karaoke bla bla bla..ok thats it..enough story bout my night.. ape y sebenarnya yang ak nak tulis is my opinion about the movie that i watched, PAPADOM directed by afdlin shauki. At first aku terfikir "ape jadah name makanan jadi tajuk filem??gile xmenarik!!" .. But, after tgk status gtalk member2 like:

"papadom tooooooooooooooorrrrrrrrrbaik" Quoted from k.ikin
"papadom giler best!!" Quoted from K. sakilah
"kire lu pg pn xsia2 r tgk" Quoted from kecik


Therefore ak pn ajak la mmber g tgk filem tu..expectation mmg of course r tnggi kan..dah sume review kate best..tapi biasa r, dalam kepala hotak aku "ala,filem melayu kot..." But to be sincere, IT WAS PIECE OF ART!! Sangat menarik!!penuh dengan mesej jelas dan nyata tanpa dengung..kalau di beri peluang bagi rating out of 10, ak bg PERFECT 10.. seriously aku xpenah rasa tgk filem melayu se'best' nie..n after tengok movie nie, tiba2 aku rase nk kol ayah aku..

Selama almost 2 hours kat dalam tu, kejap je rase berlalu...every second ade je unsur2 humor yang akan buat audience gelak x stop2..cuma agak mengecewakan role SCHA (ak xtau nama sebenar die ape) dlm filem nie..aku rasakan xd die pn xpe..macam ada kurang la cha..ahakz!!

and xlupa jugak salute spring kat pelakon comel Liyana Jasmay (Miasara) and Nor Khairiah (Isteri Saadom) yang memang sangat mantap lakonan diorg..before this i was wondering why on earth this film won Best Movie in Malay Film Festival (FFM) which held in KK last month.. and after watched this movie, sincerely i think they deserve Best Movie In Asia.. Supposedly ak nk tgk cite baru Bruce Willis tapi support Filem Malaysia kan..

And this is the first time ever in my life i heard people applauding after the movie finished..for a moment aku rasa bangga jadi penonton..serious xsia2 RM 10 aku abes..for sure aku akan tnggu filem ni kt dc++ and simpan wat koleksyen..

And for those who did not watch the movie, go for it..its worth every penny wa cakap lu..!!he3...

K lah, ngantuk dah nie..punya la semangat nk tulis sal Papadom ni sampai balik2 je tros bukak laptop..anyway,papadom ni not exactly papadom y kite makan tu tapi it is....haaa,nk tau tgk lah..its PAPA-Dom..not PAPADOM..Selamat menonton!
Salam 1Malaysia dari rudy.. n_n

psst..untuk sinosis,klik sini
and PAPADOM dah kutip RM1JUTA dalam masa 4HARI JE!!!xcaya?? baca sendiri..

Congratz afdlin!!u're my man!!U deserve the award...

6 comments:

fadziyah zaira said...

salam, radhi.

boleh tolong aku?

mmandangkan aku tade peluang nak tgk kat wayang kan.. tolong belikan aku dvd papadom neh. nnti i pay u back bila balik malaysia. :)

RuGGers |8| said...

salam alaik..
ok zai..xpe2..ak donlod nnti kt tenet klu ade..neway, ble balik mesia??

BIB'AH+_+ said...

salam..

wah!!! mest best..
b4 cuti kteorg g gsc.. tgk jin notti..
siyez..
x berbaloi lngsng!!! grr..
bkn pe..
msg yg nk dsmpaikan.. jelas..

cume..
mawi kaku!!
farah lak cover..
then, die de perli kerjaya lawyer!!!!

hangin!!!+_+

RuGGers |8| said...

hak3..sabar2...

fadziyah zaira said...

salam radhi...
okay2. donload kan. balik malaysia tak tau lagi... belum ade cuti terdekat. nnti if aku balik aku gtau. okie?

RuGGers |8| said...

klu pyh2..ak donlod kan n burn kt cd r..
kot2 la ko balik lame lg..ak post la ke sane..brp sen sgt belanjer nye..syg mmber xd harga beb...n_n

Post a Comment

suara dan kata2