Wednesday, October 14, 2009

Yik Mun and Teratak River view

ahaaaa..seperti y di janjikan,post ni adalah berkaitan Pau Yik Mun yang famous gile kat Malaysia ni and sungai ape ntah name die..aku pergi dgn geng2 ruggers right after tournament..pengalaman memang terbaik..erm2, tp den xdapek nk upload gambar2 rugger mandi sobab takut lopeh ni ado pembaco yang masuk spital..maklum la,sumo ea gagah2 belako kan..kok ado yang tak buleh tahan jiwo rago yo..hak3..

presenting, YIK MUN and TERATAK RIVER VIEW


wa cakap lu die punya air sikit pny sejok..laju plk tu..TORBAIK!!


aku assume je name air terjun tu..becaus of this sign board..he3..

haih2,ble lagi laa nk menikmati nature beauty nie ek??

then ble abeh mandi standard r kan..perut confirm lapar kan??so, Yik Mun la sasaran kami..wa cakap lu, ada masa p la kedai nie..pau die mmg..pergh!!pada selera tekak aku memang mantap r..

nasi goreng ayam.RM 5.90 tapi wa cakap lu..memang mantap!!


antara pengiktirafan and artikel sal Yik Mun nie..blh tahan kan bnyk die??

1926..sekarang 2009..83 tahun kot..


aneka jenis pau..worth every penny beb!!( 5 aku sental hari tu..he3)


pau segar terbaek dari ladang..


RM12.20,berbaloi r dengan ape y aku dapat hari tu.. n_n

kenyang perut tapi hati xberapa nk suke sbb kne drive balik ke UTP..dh r Ferrari ak 2 org je naik..jap g co-pilot siap boleh tidur..sambil 'menyanyi' pulak tu..grrr~~

jadi camtu lah,cito sehari lagi dalam hidup den..Alhamdulillah tuhan tu maha kayo..ado aturan eh untuk sumo makhluk..macam den,mlm kang nk poie umah madam linda ado open haus..mlm semalam baru yo abih TECHIES raya dinner..sok pulak hajat kek hati nk poie air terjun..mano colah eh den pun xtau..maklum la,kobar namo drebar yo..tapi tu la, tongah menunggu kompomesyen dari penganjur..

mungkin ado di kalangan pembaco y tgh xbahagio dgn idop eh baek dek exam ko, mslh rumah tanggo ko, posan den satu yo lah..sobar la banyak..xbanyak mano pun Allah tu uji kok nak di banding dgn nabi2 kito lu..syukur la den kek Allah sobab den ado memba2 y blh den cari kok susah sonang..sakit poning den ado y ambik boghek walaupun ado den xsuko cagho diorg, diorg xsuko cgho den tp yo lah..kok x xdo la sodap eh idup ni dh sumo sepesyen yo gamak eh kan??

sampai cni yo lah dlu..ni pn xtau lagi bilo tenet leh nk elok balik nie..akhir kalam, kok panjang umo kito jumpo lagi yo!!

~salam sayang dari Rudy~ n_n

5 comments:

BIB'AH+_+ said...

salam..
nasi goreng ayam+ pau 5///

giler!!!! hahahahah..

xppnh mkn ag pau die... best x??+_+

psst.. antar r cikit kat ..

princess shaHARRYZade said...

pau giler besh!!!

RuGGers |8| said...

bibah: 4 me best r.. ikut perot masing2..he3

princess: nnti family day ade mase kite pg naaa.. n_n

mirra said...

kat mane rodi duh? mcm menarik je. nice blog!

RuGGers |8| said...

tanjung malim..2hours drive from UTP..both river and pau..nk g roger ak..

Post a Comment

suara dan kata2