Tuesday, October 6, 2009

wei, dengar sini baik2!!


td br ak tgk buletin utama,sumpah aku hangin dengan orang2 indonesia!!(well,part of it of course).. as we all know, indonesia baru2 ni dilanda gempa 6.9 SR(if m not mistaken) and as usual banyak r damage y mereka hadapi..so, ade la negara jiran die nie name MALAYSIA dok murah hati r g hantar bantuan rescue team (SMART),medic(PBSM) n bekalan air bersih (SYABAS)..jap gi ade la makhluk indon ni p sound makanan 'rangsum kecemasan' yang Malaysia dh expired..kepala dia r!!

"Selepas ini kami akan mengepung kedutaan Malaysia di jakarta dan teruskan bantahan ini.Ia tidak seharus nya terhenti"
..ni kate sorg indon kt tv td..pergh!!menyirap..!!

tp bile tgk2 balik,memang kite xleh nak buat ape2..ak teringat satu lawak di paper kte nk tengok effect indon ni senang je..firstly, just stop kan tayangan2 filem and penyebaran lagu2 indon kat malaysia nie..kompom menggelupur orang Malaysia!!igt dlu rika sumanto dgn ferdi+bawang merah datang malaysia,penuh kot airport tu!

part civilization pun,kalau xd diorg x kemane r Malaysia..ak rasa semua tahu dah fact tu..Sebab??simple je..ORANG MALAYSIA XTAHU DI UNTUNG!!! lagi2 anak2 muda kita..belajar ilmu xkemana..dapat motor sebijik, merempit ku hulu ke hilir..yang pompuan, belum cukup masa dah 'kena'..last2, end up jadi mayat kering bawah lori..sian kt mak bapak bela dari kecik..tgk je filem BOHSIA dgn REMP-IT..abih beras je..kan elok knowledge diorg sal motor tu g bawak bukak bengkel..negara maju,dia pun kaye..nak kahwin pn senang.tp tu la,benak sangat..!kaman2 rakan2,berubah!!

tapi apa pun, aku respect tabik spring kat leader Malaysia yang cool je handle benda nie.. "bantuan akan terus di salurkan tanpa mengira ape pun tanggapan sesetengah pihak kerana hubungan sejagat itu adalh lebih penting dari menambil endah permainan media".. Ambik kau..!!aku jadi hangin sebab xreti bersyukur tu..grrr~~

ni info untuk yang xtau lagi r..BATIK dh di patern kan..so pasni,sebut batik je kne igt indon..Same goes tu GAMELAN..Diorang cakap itu root nenek moyang diorang..nk sangat??amek!!

psst..bangga dgn najib..berucap kt persidangan UNESCO(first pm dr Asia kot!) and propose 1 dunia..what??1 lagi??berjaya kah??dato' seri Palestin tu p secure dulu..baru satu dunia..neway,mendoakan saudara muslim filipina selamat dalam mengharungi taufan ke-3 lepas PARMA ngan KETSANA..amin3..

kate seorang sahabat aku: "ni la tanda2 pintu kiamat dh dibuka..3 taufan,2 gempa (1 kat amerika selatan),ape lagi la rencana Allah utk kita pasni.." Sekadar peringatan..n_n

5 comments:

BIB'AH+_+ said...

amin..
insyaALLAH .. semoga ALLAH memelihara kesejahteraan hambanya....

psst.. endon memang melampau.... dah r x tahu m**u.. kurang ajar ag.. bajet hen*** plak......
tibai di sikit.. baru die rase ................@_@

Yanne said...

part of them yg tak berpelajaran tu je.. masalah nya ramai la plak... haihh..

RuGGers |8| said...

bibah: amin3..

k.yan: tu la sal kak..suke2 dok tuduh macam2..sabar2..

azam.blindside said...

xpayah tolong indon tu
bawak balik org mesia kt c2
pastu tutup pintu hgbn 2 negara
g mmpos la nk jd pape..
kalo ak jd PM,da lame ak wat

haissshhh~

RuGGers |8| said...

ha3..tu pasal la ko xjadi Pm weh..klu x,hak3..

Post a Comment

suara dan kata2